Northern Co. Flora Ginger Ale 4,7 %

Øl brygget med ingefær i stedet for humle, ca 20 gram per flaske, i følge etiketten. Men i følge etiketten er humle en av ingrediensene, og IBU oppgis til 5, så helt humlefri er den tydeligvis ikke. I tillegg til ingefær er det også sitronjuice og -skall og honning i denne «ingefærølen». Bare for å tydeliggjøre det: Dette er ikke en ingefærøl/ginger ale/ginger beer. Ingefærøl er ikke egentlig øl, men gjæret ingefærsaft. Dette er dermed egentlig en «krydret øl», tilfeldigvis krydret med ingefær. Eller noe sånt.

IMG_4013

Nese: Ingefær. Ikke så uventet, kanskje. Sitronen er også merkbar på nesa.

Smak: Det starter med sitronpreget, litt pale ale-aktig smak, og så, i det du svelger, kommer ingefæren.

Kommentar: Jeg liker ideen. Og det er et ganske godt øl. Men jeg savner ett eller annet. Mer ølsmak, mer ingefær, mer… noe. Det virker litt tynt, rett og slett. På den annen side er det forfriskende og ganske lett, men med en twist, i sommervarmen, så helt galt er det virkelig ikke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.