Lesestoff til helga #115

Whisky

Sverige: Restproduktet fra meskingen, draff, brukes som dyrefor i de fleste tilfeller, men av og til kan det skape uventede problemer, som når bonden glemmer å stenge hengeren sin skikkelig. Det skjedde denne uka i Ådalen, med draff fra Box som ble spredd over veien over en lenger strekning og forårsaket lynglatte forhold for trafikken. SVT omtaler riktignok «avfallet» som «Whiskyhalka», men det er selvsagt ikke noe alkohol i draffen, selv om det unektelig gir en mer sensasjonell overskrift.

Wales: Penderyn begynner å få noen år på baken, nå kan de være på vei til å åpne et destilleri til, som del av et utviklingsprosjekt i Swansea, i det som var Hafod Morfa Copperworks. De lokale myndighetene jobber sammen med blant annet Penderyn for å utvikle det gamle industriområdet langs elva Tawe, og siden kobber spiller en viktig rolle i maltwhiskyproduksjon anses et destilleri med besøkssenter som en passende bruk av de gamle kobberverksbygningene. Les mer hos Wales Online.

Sverige: Bblat.se skriver om det nye whiskydestilleriet som er under konstruksjon i Arboga.

Verden: Diageo har vært tidlig ute med å avsløre hvilke «special release» tapninger som kommer i år. Jeg har for lengst avskrevet disse som uinteressante på grunn av prise, med unntak av Lagavulin 12, men om du er nysgjerrig kan du f.eks. lese mer hos A Tasty Dram.

Sider

Nord-Amerika: The Town Dish fortsetter sin profilering av damer som lager sider, denne gangen Mallory Law ved Treehorn Cider, Atlanta, Georgia og Melanie Eelman ved Annapolis Cider Company i Wolfville, Nova Scotia.

Verden: NPR har en artikkel om perry, eller pæresider som det ville hett på norsk om ikke det var for at rusbrusfabrikantene har okkupert det ordet for pærebrusen sin.

Øl

Oslo: Little Brother Brewerys Kickstarterkampanje var vellykket og 1. juni åpner Growleriet. Oppslag i Aftenposten må være god reklame. Vi ønsker lykke til, og kommer innom ved første anledning.

Norge: Det er ølfestivalsesong. Denne helga bør du befinne deg på Grünerløkka mikrobryggfestival om du er i Oslo og på Hamars Culturelle Ølvenners festival om du er på Hamar. Les i Hamar Arbeiderblad om sistnevnte.

Brugge: Hva gjør du når du har et bryggeri midt i en verneverdig middelalderby med trange gater som er dårlig tilrettelagt for tankbiler og tapperiet ditt er utenfor byen? Jo, du legger rør, selvsagt.

Annen drikke

poletnytt

Norge: Vinmonopolet har fått nye nettsider denne uken. Det meste ser fint og fjongt ut, men jeg har hørt om en del barnesykdommer og forbedringsønsker. Polet selv oppfordrer folk til å melde feil de finner til [email protected], så ikke sitt og ergre deg i stillhet, bidra heller til å få det fikset.

Oslo: Antonio Naranjo Nevares, som jobber på Himkok i Oslo, vant i forrige uke den nordiske finalen World Class, et slags VM i coctails. Dagbladet har en lengre (delvis sponset) artikkel om konkurransen, og gir deg også oppskrift på vinnerdrinken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.