Lesestoff til helga #108

Whisky

Norge: Det er ikke mange bøkkere igjen i Norge, Vestviken 24 har snakket med en av de fire med svennebrev, Arne-Jøran Øyen hos Arcus, og skriver ellers langt og interessant om tønnenes historie.

Hamar: Norsk maltwhiskylag avdeling Hamar avholder sitt første møte 14. april. Hamar Arbeiderblad har snakket med initiativtakerne. Bor du i Hamar-traktene og er interessert finner du mer info på nmwl.no og i lokallagets Facebookgruppe.

Malmö: I forbindelse med Malmö Öl og Whiskyfestival forrige helg ble en flaske 75 år gammel Mortlach åpnet og fortært. Eia var man der (men 3800 SEK er drøyt for én smaking, selv om det også var noe annet gammelt ræl på programmet). PR resulterte det i alle fall i, og jeg lenker villig (for litt morsomt er det tross alt når slike flasker åpnes i stedet for å støve ned i hvelv): David Tjeder noterte seg noen tanker i forkant av smakingen, Helsingborgs Dagblad har skrevet om saken, FredagsWhisky var den første bloggeren som publiserte smaksnotater (meg bekjent), mandag fulgte Whiskyarkivet, og onsdag Tjeders whisky. Det kommer nok fler, det var en høy andel bloggere til stede. Tillegg: Whisky Saga, Änglarnas andel.

Verden: Tomme whisk(e)yflasker selger for gode penger på eBay. Er det virkelig så mange der ute som vil lage seg en kul lampe til kjellerstuen? Selvsagt ikke, flaskene fylles med billig whisk(e)y, forsegles og selges som the real deal. Problemet har eksistert for singlemalt i en del år, nå har markedet for eldre bourbontapninger tatt såpass av at forfalskningene dukker opp også der. Sku har pratet med Adam Herz om hans avsløringer av falske Pappy Van Winkle lots og om hva man kan gjøre for å la være å gå på limpinnen.

Galloway: Bladnochs nye eiere har tatt sikte på Australia, melder The Scotsman.

Verden: The Whisky Reviewer tar en kikk på hvordan bourbonfat ble så viktige i whiskyindustrien.

Øl

Hamar: Det skjer mye i min gamle hjemby, ikke bare har de fått whiskybar og snart NWML-lokallag, men mikrobryggfestival kan de også kose seg med, hos Basarene 22. april.

Annen drikke

Finland: Munchies på vice.com skriver om Kyrö.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.