Maley Cidre du Mont Blanc Classicum 7,5 %

Denne er tilgjengelig på polet i to forskjellige årganger akkurat nå. 2012-årgangen har bestillingsnummer 696801, mens 2014-årgangen kom som nyhet nå i januar (sammen med Cidre du Jorasses) og har bestillingsnummer 3658401. Jeg tenkte jeg skulle sammenligne dem, for å se hvor stor forskjell årgang og/eller lagringstid gjør.

IMG_1502

2012

Nese: Vinterepler lagret i tørr, men gammeldags kjeller.

Smak: Vinterepler, tørt epleskallpreg, hint av bitterhet, litt eplekart også, faktisk.

Kommentar: En av de beste franske siderene jeg har smakt. En helt annen stil enn engelsk «scrumpy», som jeg elsker, nesten så det ikke er sammenlignbart, men veldig god, rett og slett.

2014

Nese: Lukter mye mindre enn 2012, lett eplepreg, bare, og litt… tannkrem?

Smak: Frisk og fin, tørt preg og smak av Granny Smith epler.

Kommentar: Helt ok, men langt kjedeligere enn 2012-årgangen.

Konklusjon: 2012 skal jeg bestille noen fler av. Og da tar jeg nok med et par 2014 også, og setter i kjelleren et par års tid, så får jeg se om det er lagringen eller årgangen som er hovedårsaken til forskjellen her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.