Lesestoff til (jule)helga #94

Frankrike: Ninkasi bryggeri ligger i Tarare, nær Lyon, og har siden 2012 produsert håndverksøl. Nå har de også begynt å destillere whisky, og antas å kunne lansere en fem år gammel Whisky Ninkasi i 2020.

Australia: Bare en drøy uke etter at det ble kjent at Diageo investerer i danske Stauning ble det annonsert at også australske Starward mottar investeringsmidler. Diageo har etablert et eget datterselskap, Distill Ventures, som skal «støtte nye merkevarer og hjelpe dem å vokse» både med penger og med kompetanse. Det blir jo interessant å se hva «innblanding» fra verdens største spritselskap vil ha å si for de små håndverksdestilleriene. The Whisky Lady har intervjuet Starward i sakens anledning.

Tasmania: Det er fler destillerier ‘down under’, svenske Whiskytower har intervjuet Mark Littler, destillerisjef for Hellyers Road (intervjuet gjengis både på engelsk og oversatt til svensk).

London: Oppkjøpsbølgen i mikrobryggeribransjen fortsetter. Nå har InBev kjøpt Camden Town Brewery. Dette kommer vi utvilsomt til å se mer av, selv om det fortsatt startes fler mikrobryggerier enn de som kjøpes opp, så det er neppe noen grunn til å krisemaksimere ennå. Original Gravity Magazine har intervjuet Camdens orginale eier. BrewDog har reagert på nyheten om denne siste overtagelsen i en lang rekke i år med et blogginnlegg der de erklærer sin uavhengighet (det er selvsagt også en markedsføringsstrategi).

Internett: Lær mer om de forskjellige typene eik og hva de gjør med whiskyen hos The Whiskey Wash.

England (for noe tid siden): Dagen derpå er ikke noe nytt fenomen. Nettsiden Letters of Note – som kan underholde deg resten av jula om du begynner å lese arkivene, hvilket anbefales, selv om lite er drikkerelatert – publiserte nylig et av Jane Austens brev til søsteren Cassandra der hun starter med å si «I believe I drank too much wine last night».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.