Julekalender 2015 luke 4

luke4

Farge: Lys rav

Nese: Plommer, malt, lett streif av eddik, appelsinmarmelade og noe fryseraktig som kanskje er et hint av røyk. Tydeligere at det er røyk med vann, og jeg får også et hint av banan og mer «preserves» av det mindre søte slaget, plommechutney, kanskje.

Smak: Melkesjokolade, appelsinmarmelade, litt fruktkake eller sukat, lett bålrøyk. Med vann: Eplekake med appelsinmarmelade (hm, lurer på om det er godt som kakevariant?). Tørre eikeplanker,

Kommentar: Denne var god. Her mistenker jeg i alle fall innslag av sherryfat. 43-46 %? Ikke veldig gammel, men ganske «voksen» i preget. Mistenker godt lagret tiåring heller enn en på det jevne tjueåring. Appelsinmarmeladen fikk meg til å tenke i retning Highland Park, men jeg ble i tvil når jeg hadde hatt oppi vann, for jeg synes ikke den utviklet seg i den retningen HP normalt går, så da kan det være, vel, ikke hva som helst, men det er mange å ta av. Noe relativt kystnært?

Fasit: Nikka NAS på 43 %, altså? Jeg må slutte å tenke bare på Skottland, skjønner jeg. Kystnært? Vel. Yoichi er jo ikke direkte langt fra kysten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.