Julekalender 2015 luke 24

luke24Farge: Mørk rav, rosinaktig

Nese: Fruktkompott, rosiner, eik. Svidd gummi med vann, kandisert appelsin, sykkelslange, sukat.

Smak: Svisker, svidd gummi, gammelt lær. Det blir litt bedre med vann, faktisk, men det er fortsatt den svidde gummien som er mest fremtredende, også på ettersmaken. Noe fatbitterhet her også, så helt ung er den nok ikke. Bitter sjokolade, sitrus av noe slag.

Kommentar: Med nok vann ble den nesten drikkelig. Ellers er nesa ok, det er smaken som knekker meg. 50 + % (selv om jeg overvurderte gårsdagens), minst 20 år, sannsynligvis Speyside igjen. Litt fristet til å tippe Glenfarclas igjen, men det er vel lite sannsynlig?

Fasit: Glengoyne, ja, det burde jeg jo ha tenkt på. Det er så lite destilleripreg igjen i alt fatet at det bare er å tippe på the usual suspects, men Glengoyne er jo opplagt en av dem. Denne er da fra 1986 og er – tada – fra en sherry butt. Hele 54,2 % og nøyaktig 20 år gammel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.