Julekalender 2015 luke 14

luke14

Farge: Strågul

Nese: Medisinsk, Vadmecum, kanskje appelsinmarmelade. Vademecumen forsvinner med vann, og jeg sitter igjen med krydder, vanilje og eik, som å lukte nedi en eks-bourbontønne før den fylles med nysprit.

Smak: Eik, vanilje, ganske bourbonaktig, appelsinmarmelade på ettersmaken. Mer fersk eik med vann, mer bitterhet på ettersmaken.

Kommentar: Jeg tror ikke vi er i Skottland i dag heller, med mindre det er noe seriøs fateksperimentering på gang. Det blir for mye eik for min smak, men udrikkelig er den ikke. 40-43 %, ikke veldig gammel, siden fatet opplagt har vært et aktivt ett (det smaker aktivt fat, ikke langtidslagring). Hva? Search me, jeg har ingen gode forslag i dag. Ingen dårlige heller, for den saks skyld.

Fasit: Ok, da, gammelt og skotsk, men grain. Det burde jeg kanskje ha skjønt. Strathclyde 1988 fra The Creative Whisky Company. I begynelsen av kalenderen overvurderte jeg prosentene hele tiden, nå undervurderte jeg så det sang, 54,6 % er denne. Og 26 år. Etikettene til denne serien er innmari fine, men jeg synes vel ikke helt whiskyen lever opp til innpakningen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.