Lesestoff til helga #90

Internettet: Er du nybegynner på whisky? Føler du at det der med at det ikke finnes dumme spørsmål ikke er en regel som gjelder når du treffer folk som har nerdet en stund? Først: Gi dem et dask fra meg (ja, det inkluderer om det er meg selv det gjelder). Deretter kan du lese Whiskylassies Top 5 questions about scotch.

Mer på internettet: Sider er visst muligens i ferd med å få en oppsving på lik linje med håndverksøl (til og med Vogue skriver om det…). Ikke meg i mot. I den forbindelse har Sabine Hrechdakian startet en artikkelserie om ekte sider. Vel verdt å få med seg.

USA: Cider Snob Notes, som jeg har hatt som ukas blogg tidligere, har vært en tur i butikken for å sjekke Angry Orchards nye sider Stone Dry. Som meg synes hun navnet er lovende, men…

When I got to the liquor store, I had two problems: first, I’d have to buy a 6-pack of it, and second, the ingredient list.

Les resten på Cider Snob Notes.

50-tallet: De ringte og vil ha kjønnsrollene sine tilbake. David Tjeder har oversatt det aldeles utmerkede innlegget sitt om kjønnsroller i whiskyverdenen til engelsk (les det!) og postet en lenke på Facebookgruppen Malt Maniacs & Friends. Ut over kommentarer om at promotering av egen blogg ikke er lov fikk han selvsagt en haug med kommentarer som lød omtrent som «jeg har aldri opplevd kjønnsdiskriminering i whiskybransjen» og en del «damene må slutte å være så hårsåre». Vel. Ok. Men som for å underbygge Davids poeng relanserte Beam Suntory sin tyske loyalitetsklubb nylig, før het den Jim Beam Signature Malts, det samme som whiskyserien, men i forbindelse med at serien skiftet navn har «klubben» fått en makeover og heter nå…

Men of Malts.

I kid you not. Forfatteren av den tyske bloggen Whisky und Frauen har skrevet et åpent brev til Beam Suntory. Jeg kan vel skrive under på det meste hun sier. Scotchwhisky.com har fått uoffisiell bekreftelse på at Beam Suntory har innsett at dette var en dårlig idé og at det vil bli ny oppussing, men det har ikke kommet noen offisiell beskjed og nettsidene viser onsdag kveld fortsatt Men of Malts logoen.

menofmaltsWe are not amused.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.