Lesestoff til helga #84

Irland: Brown-Forman har hatt «ground breaking ceremony», som vel tilsvarer det vi her til lands kaller hjørnesteinsnedleggelse, på Slane Distillery. Destilleriet skal bygges på tomta til Slane Castle i Boyne Valley nord for Dublin, og er Brown-Formans første destilleri utenfor Nord-Amerika. Planlagt åpning av destilleriet, som selvsagt også vil ha et besøkssenter, er i 2016. Les mer hos Chilled Magazine.

Philadelphia: Guiness har nettopp lansert Guiness Nitro IPA i USA, til, vel, det motsatte av stomende jubel. USA Today forteller litt om ølet og der kan du også se Guiness’ egen reklamevideo, men det jeg anbefaler at du leser er Victor Fiorillos råd om hvordan ikke lansere et øl i Philadelphia Magazine (via Knut Albert på Facebook).

Oslo: Hjernen er flink til å lure oss, det er en av grunnene til at blindsmaking er så gøy, og ikke minst lærerikt. Slike stunt som Coop sitt The Secret Coffee Shop på Grünerløkka viser at det ikke bare er whisky det kan være lurt å ta en reality check i form av blindsmaking på innimellom.

Verden: Det er ikke bare kaffe det er vanskelig å identifisere, her er en artikkel om forskning på vinsmaking, der ekspertene ikke engang klarte å skille hvit fra rød.

Sverige: Det var websläpp på Systembolaget i går og Smögen Sherry Project 1:3 ble utsolgt på fire sekunder. Det må vel kalles suksess?

Norge: Svalbard bryggeri er i gang.

Verden: Ti myter om kanadisk whisky.

Frankrike: Lyst på vinferie? Les rapport fra noen som har vært på en.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.