Lesestoff til helga #80

Skottland: Sammen er vi sterke later til å være mottoet til en rekke av Storbritannias små destillerier. Alene har de liten sjanse på supermarkedmarkedet, siden distributørene ikke prioriterer leverandører med bare en eller noen få varelinjer å tilby, men kan du liste med 10-12 varemerker er interessen straks større. Destillerier som Strathearn Distillery, Ogilvy og Glasgow Distillery Company har derfor gått sammen om et kooperativ som skal forhandle med distributører på deres vegne og er på nippet til å lande en avtale med Ocado i Storbritannia, melder The Herald Scotland. Etterhvert er tanken at de kan bruke den samme strategien også i andre markeder/land.

Norge: Den store nyheten denne uken er at regjeringen har lagt fram det konkrete forslaget til oppmyking av alkoholreklamereglene. De nye reglene vil tre i kraft fra 1. november. Det vil fortsatt være forbudt med ren reklame, ingen Sean Connery i reklamepausen på TV2 som forteller deg at du bør drikke whisky om du vil være like tøff som ham, men produsenter og importører skal nå få lov til å opplyse om hva slags produkter de har og til og med hvordan de smaker. IKke overrasket er avholdsbevegelsen negative og mener det nye regelverket fører til flere gråsoner, og det er ikke nødvendigvis feil, det vil garantert måtte gås opp en del mer spesifikke retningslinjer for hva som er «nøytralt» og hva som er «positiv omtale». For å fremstille alkohol som kos er fortsatt ikke lov. Det blir garantert mye skriverier om dette de nærmeste ukene. Vil du lese mer allerede nå? Her følger lenker ettersom jeg finner dem:

Bergen: Og mens vi venter på november, når festivalene formodentlig kan få fortelle slikt selv, har Jan Egil publisert liste over hva du kan forvente å finne av øl på Bergen Ølfestival i helgen.

Danmark: Det danske tv-programmet Madmagasinet har laget en episode om håndverksøl, som kan sees på DR sine hjemmesider.

Ukas blogg/nettside:

alongcameacider

Det er ikke flust med siderblogger der ute, men Along Came a Cider av Meredith er en av de mer aktive for tiden. Det blir riktignok litt en øvelse i «høyt henger de og sure er de» siden Meredith befinner seg på den andre siden av Atlanteren og har tilgang på helt andre sidere enn oss her hjemme, men jeg synes i alle fall det er interessant å følge med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.