Celia 4,5%

Žatecký pivovar (Žatec Bryggeri) ligger i Zatec-provinsen som er kjent for sine emninente humle. Det er beviselig dyrket hujmle her i over 1000 år og øl blitt dyrket omtrent like lenge. Bryggeriet har sine aner fra 1801 men led hardt under statlig eierskap i etterkrigstiden. Med murens fall og utsalget av statlig eiendom kom bryggeriet på lokale hender i en kort periode før den serie-entrepeneuren Rolf Hugo Munding kjøpte bryggeriet i 2001. Han la penger i potten og fikk bryggeriet på fote igjen til stor glede for lokalbefolkningen.

Celia er et økologisk og glutenfritt øl der glutenet er redusert til glutenfritt nivå med en patentert og unik metode de ikke opplyser noe mer om.

CeliaAMLFarge: Strågul med mye skum som forsvinner rimelig raskt.

Nese: Syrlig korn med en flat sødme.

Smak: Lett og enkel med et rent og friskt kornpreg. Litt flat på ettersmaken.

Konklusjon: Enkel og pregløs. Ingen særlig usmak, men på den andre siden ingen særlig smak.

Innkjøpt: Meny Moholt, Trondheim

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.