Lesestoff til helga #78

Skottland: The Highlander Inn i Craigellachie er velkjent for mange whiskyentusiaster. I februar ble det kjent at Tatsuya Minagawa hadde blitt enig med den forrige eieren, Duncan Elphick, om å kjøpe puben. Nå har Words of Whisky publisert et intervju med Tatsuya Minagawa.

England: Nystartede destillerier må skaffe kapital, og en måte å gjøre det på er å selge skinnet før bjørnen er skutt, så og si, eller med andre ord: Selge flasker som enda ikke er tappet. The Lakes Distillery har funnet en orginal måte å gjøre det på. Du kan bli medlem i «The Founders Club» og få en helflaske pluss to miniatyrer fra de første 100 fatene hvert år de neste ti årene. Prisen for herligheten(?) er ikke så ille, heller, rett under 700 pund. Med dagens begredelige vekslingskurs blir det 9000 kroner, delt på 10 er det ikke mer enn 900 for hver flaske pluss miniatyrer. Billig sprit er det jo ikke snakk om, det er jo heller ikke poenget. Det kan definitivt være en ganske spennende mulighet for å følge fatutviklingen av whiskyen fra dag en.

Skottland: Bladnochs nye eiere sover ikke i timen, de annonserte denne uken at de har ansatt Ian Macmillan, tidligere destillerisjef og master blender with Burn Stewart Distillers, som «master distiller and blender». Det var kjapt jobbet.

Norge: I forbindelse med at regjeringen utreder muligheten for gårdssalg av sider (noe fornuftig må jo denne regjeringen få til også), har Aftenposten tatt en titt på lovverket i Norge når det gjelder brygging (og destillering) opp gjennom tidene, fra den gangen du kunne bli landsforvist om du IKKE brygget øl.

Irland: Det finnes mange måter å finansiere et destilleri på. Carrick Mill i Irland har store planer, men lite penger. Nå kjører de Kickstarter-kampanje for å få penger til å fikse taket og dermed kjøpe seg tid til å skaffe investorer for de videre planene.

Norge: Ølakademiet har vært på Jernteppet ølfestival i Hammerfest. (Vil du også på festival? Denne helgen er det Stavsbrygg (Tretten) og Kristiansand Ølfestival.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.