Fra bladhylla: Vin&Brennevin

Utvalget drikkevarerelaterte magasiner i bladhyllene hos Narvesen og andre utsalgssteder er stadig økende. Jeg tenkte jeg skulle ta for meg noen av dem utover høsten, først ut er norske Vin&Brennevin, som tidligere har vært forebeholdt bransjen, men som fra juni av ble tilgjengelig for hverkvinnsen hos Narvesen. Som privatperson kan du tydeligvis bare abonnere på digitalutgaven, men i butikken får du altså papirversjonen.

vinogbrennevinI utgaven jeg sitter med, 1 2015, er det elleve artikler om vin, to om øl og en om brennevin, samt en vin-test og en øl-test, en spalte med drikkerelaterte dingser og steder å besøke, en samling blogganbefalinger (bestående av url og screenshot, ingen faktisk omtale), en oppramsing av anbefalte spisteder i London og noen drinkoppskrifter.

Vinartiklene dekker en rekke temaer, noen veldig smale og noen med mer “newbie-appell”. Det er en ganske god blanding av temaer, med områdeomtaler, tekniske artikler og en rapport fra en smaking.

Dessverre skjemmes en del av artiklene av mangel på korrekturlesing, uhelbredelig som jeg er ble jeg nødt til å sitte med penn og “rette” mens jeg leste for ikke å miste flyten totalt. Noen av feilene er bare rene tastefeil, “fell” i stedet for “fjell”, “friks” i stedet for “frisk”. Andre gjorde derimot teksten uforståelig. “Chateau Lafite-Rothschild 2000 tog fjerdeplassen, mens Chateau Marqaux 2001 og Seña 2000 delte fjerdeplassen blandt de 16 vine.” Eller denne:

"Både Cuvée 1522 Rosé og Clos des Goisses landet på et snitt godt under 90, henholdsvis 86,94 og 97,94"
“Både Cuvée 1522 Rosé og Clos des Goisses landet på et snitt godt under 90, henholdsvis 86,94 og 97,94”

Da var det langt lettere å håndtere den håndfullen med artikler som var skrevet på dansk. Det overrasket meg riktignok en smule. Alle nordmenn burde forsåvidt kunne lese dansk, spørsmålet er om de faktisk gjør det?

Begge ølartiklene var bra, riktignok med litt for-nybegynnere-preg, men øl er vel heller ikke kjerneområdet til magasinet. Litt mer skuffende med tanke på magasinets navn var kanskje mangelen på brennevinstoff, den ene artikkelen handler om Magne Furuholmens design av innpakningen til Braastad Contemporary, og sånn sett ikke om brennevin i det hele tatt. Av vinartiklene var favoritten min den om malolaktisk gjæring, men også de mange presentasjonene av (for meg) ukjente vinområder var fin lesing (om man altså ignorerer trykkleifene).

En uforebeholden anbefaling er dette derfor ikke, men jeg synes likevel du skal ta en titt på Vin&Brennevin neste gang du vurderer lesestoff på Narvesen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.