Bonny Doon Querry? 2013 6,9 %

En slags sider laget med 62 % pære, 36 % eple og 2 % quince, eller kvede som det heter på norsk. Siden det er mest pære er det jo en perry, og tar du Qu fra quince og setter sammen med erry fra perry får du Querry, som ligner på en feilstavelse av Query, derav spørsmålstegnet. Ha, ha. Jeg er glad i (dårlige) ordspill, men selv jeg synes dette var å trekke det litt vel langt. Men «sideren» kan jo være god likevel. «Crisp in acidity and just off-dry with an unmistakable quinciness, Querry is the perfect accompaniment to, well, essentially everything,» i følge produsenten. «Off-dry» er vel ikke helt lovende i mine ører, og jeg skal teste den uten tilbehør. Vel, kanskje jeg forsøker med «ostbågar med äkta prästost» litt senere.

querry

Nese: Jeg kan ikke si jeg har noe videre forhold til kvede, men det er definitivt noe uvant over lukten her. Det lukter pære, men med en overliggende duft av… sukat? Eller kanskje dadler? Dessuten svart te. Sannsynligvis kvede, altså.

Smak: Som ventet i søteste laget. Og jeg får fortsatt daddel-assosiasjoner.

Kommentar: Sære greier, men ikke vondt. Det kan bli litt intenst med en hel flaske (og det er 0,75) alene. Derimot tenker jeg at som velkomstdrink eller til lettere matretter (forretten, f.eks.) kunne dette være et artig alternativ.

Kjøpt på Vinmonopolet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.