Eiker Hvete 4,7 %

Batch 008. Eiker Ølfabrikk er et nytt bekjentskap for meg. Denne hveteølen av type belgisk wit inneholder i tillegg til malt (som man må anta er hvetemalt) også havregryn. Orginalt.

Red.: Jeg har fått det påpekt at tradisjonell oppskrift på witbier gjerne er halvt-om-halvt med malt av typen pilsnermalt og umaltet hvete, men at det ofte var en liten andel umaltet havre også. Havregryn er altså ikke så orginalt likevel, det er bare jeg som ikke har sett det på en innholdsfortegnelse før. Jeg går derfor over til å lure på hva slags malt Eiker har brukt.

IMG_5951

Nese: Det lukter litt «innsiden av gjæringskar», det vil si maltøl, men litt heftig karbonert. Grønne bananer og søtlig (nesten emmen) melon, og en eller annen litt «off» tone, selv om det ikke er overveldende.

Smak: Umiddelbart veldig korn. Deretter Wasa Husmann med grønne bananer. Litt vagt såpepreg får jeg også.

Kommentar: Veldig spesielt, jeg klarer ikke helt å bestemme meg for om det er godt eller ikke. Jeg lander derfor sånn midt i mellom, men på den labre siden av entusiasme-skalaen.

Kjøpt på Gulating, Trondheim.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.