Lesestoff til helga #60

Cotswolds: The Whisky Lady har vært på besøk på det relativt nystartede Cotswolds Distillery.

Norge: Det var polslipp i dag morges. Flaskene med mest begrenset beholdning er sannsynligvis allerede borte vekk (jeg har ikke sjekket, det var ikke noe jeg var interessert i å kjøpe denne gangen), men noen av de mer lommebokvennlige tapningene er forhåpenligsvis tilgjengelige en god stund enda. Både Whiskymoro og Whisky Saga har den komplette listen av hva som kommer, så det skal jeg ikke gjenta (de har også lenker til egne smaksnotater, om du vil ha en pekepinn på hvordan en tapning er før du eventuelt kjøper). Mine tips er først og fremst Aberlour a’bunadh, som sjelden dukker opp i Norge da litt for mange av batchene er over 60 %. Den som kommer nå er Batch 50, jeg har notater for 27, 39 og 45. Jeg har aldri blitt skuffet over en a’bunadh, de varierer fra himmelske til knallgode (begge karakteristikkene faller innenfor samleposten «særdeles drikkelig») og er ikke dyrere enn at man kan ha den som «hverdagsdram». Det kommer to nye Arran Single Sherry Cask, fra 1998 nå, fat nummer 127 og 129. Begge antas å være gode, alle tidligere fat jeg har smakt har vært det (1996 #1973, 1997 #937, 1998 #43) og selv om prisen nå har krøpet opp til en rund tusenlapp er whiskyen verdt det. Den siste whiskyen jeg skal nevne er Bunnahabhain Ceòbanach, som jeg nok skal ha meg en flaske av selv. Nok en særdeles drikkelig NAS fra Bunnahabhain, til hverdagswhiskypris (og hverdagswhiskypris bør ting ha når de er NAS, bare så det er sagt). Til sist skal jeg slå et slag for Mackmyra Vit Hund som jeg har forelsket meg litt i. Har du ikke smakt nysprit fra byggmalt og potstills bør du definitivt sikre deg en flaske, rett og slett for referansen skyld (det er ellers ikke nødvendigvis lett tilgjengelig uten kontakter i bransjen), og ut over det er det en utmerket dram, et godt alternativ til snaps for eksempel.

Internasjonalt: Jeg har lenket til Miss Whisky sin serie intervjuer med damer i whiskyindustrien før, men i anledning kvinnedagen på søndag gjør jeg det igjen. Det siste intervjuet er med Steph Murray som er med og driver The Dowans Hotel i Speyside, et familiedrevet hotel med vekt på whisky. Hun later til å være like lei av «Åh, drikker du whisky du som er DAME?» som meg (samme hvor vennlig det er ment er det faktisk bare irriterende, det er 2015 folkens, grow up!).

“Beyond the industry, there needs to be a wider understanding that women are whisky drinkers. It’s not something that should be met with raised eyebrows any longer.” – Steph Murray.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.