Brewdog/Weihenstephan India Pale Weizen 6,2%

Weihenstephan (Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan) kan spore sine røtter tilbake til år 725 da Korbinian av Freising (biskop og senere helgen) sammen med 12 andre grunnla benediktinerklosteret Weihenstephan, og som vanlig var på slike klostere ble det brygget øl. Kommersiell brygging tok til i 1040 da klosteret fikk løyve til å brygge for salg.

Til sammenligning kan Brewdogs historie spores tilbake til 2007.

Denne India Pale Weizen er et møte mellom Weihenstephans klassiske hveteøl og Brewdogs humlegleder. Kort sagt er det en klassisk hefeweizen men som er humlet som en IPA. Det er maltsortene Extra Pale, Wheat og Münchener som er brukt mens Simcoe og Centennial er humla. Selve brygginga har funnet sted hos Brewdog i Skottland.

WeihenDogIndiaPaleWeizenAMLFarge: En uklar gulaktig farge med hint av bunnfall og et tynt, hvitt skum.

Nese: Fruktig og delikat hvetekarakter. Et overraskende lett humlepreg som gir sitrus og grønne blader.

Smak: Smaker som en litt fyldigere IPA. Anslaget er dominert av en viss bitterhet med hveteølkarakteren i bakgrunnen. Hveten med sine frukter (særlig banan og mango) kommer etterhvert mens bitterheten mer spiller annenfiolin og bygger opp under smakene.

Konklusjon: Overraskende low-key til Brewdog å være. Herlig hvetekarakter som får et ekstra piff av den ekstra humla. Ganske så godt.

Innkjøpt: Vinmonopolet Valentinlyst, Trondheim (51,90 / 33cl)

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.