KSM Mr. Porter 4,7%

Korvald Søndre Mikrobryggeri ligger på gården Korvald Søndre like utenfor Mjøndalen. Gården driver også med utleie av selskapslokaler for forskjellige anledninger og er rimelig populære i regionen.

Mikrobryggeriet startet i mai 2013 og har hovedsaklig distribusjon på Østlandet hos både restauranter og dagligvareforretninger. I tillegg selger de direkte fra låven hver fredag ettermiddag (15-18). Bryggeriet oppgir at de sikter seg inn på kvinner og styrer unna de «særeste» ølslagene og satser på matøl. Alt er ufiltrert, upasteurisert og tapping, korking og etikettering skjer for hånd.

Mr. Porter er ikke overraskende en porter. Består av tysk og britisk malt med humle fra USA og New Zealand. Denne aktuelle flasken (Batch #112 – best før: 1.12.14) var helt flat ved åpning og kun når bunnfallet begynte å komme ble det en anelse skum i glasset.

KSMMrPorterAMLFarge: Mørk brun med et lett rødlig skjær. Det lille skummet som ble var lys brunt.

Nese: Kaffe og lær. Den er både tørr og fruktig, noe jeg synes en porter bør være. God maltkarakter med en anelse røstet karakter.

Smak: Flat, tørr fruktighet med preg av kaffe, lakris og lær. Noe syrlighet som kan skyldes at best før datoen er passert med god margin.

Konklusjon: Fraværet av kullsyre trekker ned, men ellers var det en lett og fruktig liten porter. Snill og god.

Innkjøpt: Meny Oslo City, Oslo

 

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

3 kommentarer til «KSM Mr. Porter 4,7%»

  1. Korvald søndre må være landets mest uinteressante og pregløse mikrobryggeri. Det lille diskdropset som sto i kassa på gården der skrøt av at de skulle brygge øl for alle, og ikke noen sære greier. Så da forventet det tydeligvis at folk ville strømme til for å betale 50 kroner eller mer for øl som var nøyaktig like interessant som en halvliterboks med Tuborg til halve prisen.

  2. Korvald Søndre hadde potensiale for drikkbart brygg, men var aldri mer enn en bigeskjeft. Så når Pandora Beverage Group (som også eide Renas «Det Lille Bryggeri» som kjapt ble til Rena Bryggeri) kom på banen og flyttet bryggverk og produksjon til Rena så er det naturlig at omtanken for brygget sank en god del.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.