Lesestoff til helga #54

Verden: The Spirit Business har fått en rekke mennesker til å spå trender for 2015.

Sørlandet: Nøgne Ø blir.

Östersund: 28. februar er det Maltfestival i Östersund. 6 sjenkesteder er med på moroa, og whisky- og ølleverandørene fordeler seg på disse, det blir mulighet for å smake (selvsagt) og snakke med representanter for importører og produsenter. Festivalen foregår fra 12 til 18. Festivalen har en Facebookside det kan være greit å følge med på, og der har de nylig kunngjort program og deltagere:
Dalwhinnie: Edrington och Carlsberg
Jane Doe: Galatea och Edrington
Sir Winston: Pernod Rickard, Ottsjö brygghus och Jormbryggeriet
Clarion: Jämtlands Bryggeri, Bakgården i Revsund och Mackmyra
Captain Cook: Box, Brewery och Åre bryggcompagni
Bishops Arms: Moet, jemtehed och brande, Holy Grale och Galatea

Ditt kjøkken? Søndag er det Burns Night og i den forbindelse skal mange skotter og whiskyvenner feire med en Burns Supper (les mer om hva Burns Supper er og hva man feirer på whiskywiki). Selv skal jeg selvsagt på NMWL Trondheims årlige Burns Supper som avholdes neste lørdag. Kanskje får jeg skrevet et innlegg om hvordan jeg pleier å tilberede haggis, neeps og tatties, men da må man jo ha tilgang på haggis. Dersom du ikke har det og likevel vil feire med «noe skotsk», kan du jo forsøke litt avanserte oat cakes med god ost til forrett og Arbroath Smokie kremet fiskesuppe med whisky til hovedrett (det er bra med suppe til hovedrett av og til). Arbroath Smokie er egentlig røkt hyse, men jeg tipper det funker med røkt torsk også, kanskje litt enklere å få tak i her hjemme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.