Lesestoff til helga #51

Godt nytt år, godtfolk! Om det har vært litt stille fra vår kant i jula skyldes det influensa (Arve) og enten influensa eller en skikkelig sta og utmattende forkjølelse (meg). Hverken smaksløker eller energi har vært på topp. Noen egen oppsummering av whiskyåret 2014 har jeg ikke planlagt, men her er noen av de jeg har lest de siste dagene:

  • Caskstrength.net: Ikke så mye oppsummering av 2014 som forsøk på å spå whiskyåret 2015. Uansett fornøyelig lesing.
  • Miss Whisky: Utroper sine favoritter fra 2014.
  • The Whisky Saga: Oppsummerer også bloggåret og kårer favoritter.
  • Whiskymoro: Kårer favoritter.
  • Whisky Gospel: Oppsummerer sitt whiskyår.
  • Whiskyfun: Serge oppsummerer sitt whiskyår og henter frem de 2014-whiskyene som skåret best.

Og så den største nyheten siste uke:

Foto eies av Myken destilleri
Foto eies av Myken destilleri

Myken: Myken destilleri nådde målet sitt og fyllte sitt første fat i 2014. En eks-bourbon barrel, fra Maker’s Mark. Vi gratulerer og gleder oss til fortsettelsen (følg Myken destilleri på Facebook for fortløpende informasjon).

Verden over: Vi har selvsagt visst lenge at whisky er en damedrikke*. NPR har en artikkel om mange av de damene som er sentrale i den nåværende populariteten til whisky.

Skottland: Irn Bru har lært av Coca-Colas ditt-navn-på-flasken stunt og gjort sin egen vri: Din klans tartan på etiketten. Det må kunne gjøre det vanskelig å få kjøpt seg brus. For oss med litt OCD-tendenser føles det merkelig å drikke cola fra en flaske det f.eks. står Vidar på (om man ikke tilfeldigvis heter Vidar, altså, men det gjør jo ikke jeg), men det kan jo passere. Her kan man intetanende tråkke i et vepsebol uten like, om man f.eks. skal på spleiselag hos en bekjent og stiller med Campbell tartan Irn Bru og det viser seg at verten er en MacDonald. Grøss og gru! Les mer hos The Scotsman.

________________
* Det er selvsagt tull. Whisky er ikke en damedrikke. Ikke er det en mannedrikke, heller. Whisky er en drikke for folk som liker whisky. Og oss blir det stadig fler av, og det er jo hyggelig?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.