S:t Eriks & Mathias Dahlgren Winter DIPA 8%

Mathias Dahlgren er en svensk stjernekokk (med flere Michelinstjerner i sekken) som sammen med S:t Eriks Bryggeri og deres sjefsbrygger, Jessica Heidrich, har laget mange forskjellige øl og til jul i år slår de til med en dobbel-IPA.

Her er det brukt pilsner- og karamellmalt i tillegg til humlesortene Citra og Cascade fra USA og australsk Galaxy.

StEriksWinterDIPAAMLFarge: Gyldenbrun men fint brunfarget skum.

Nese: Elegant med fyldig. Preg av appelsin, sitronmarmelade, banankaramell, lime og byggvann. Smaskens.

Smak: Fruktig og nesten litt tropisk nektar i anslaget. Markant humlebitt som en sånn rimelig greit intergrert. Mye, til dels litt kvalmende, sødme som kjemper litt mot bitterheten. Fersken, pære, syrlige fruktdrops, bittersjokolade og litt røkelse.

Konklusjon: En svensk-amerikaner av en IPA, veldig balansert og kompleks. Det faller ikke meg helt i smak, men bevares det er et kvalitetsøl. Blir litt for mye av den litt kvalmende sødmen mange US(-inspirerte) øl har. Tilhengere av US-IPA kan fort finne en favoritt i dette brygget, som kun er tilgjengelig nå til jul.

Innkjøpt: Systembolaget (Juldrycker, 29.90 SEK, 33cl)

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.