Hooch 4%

For alle som vokste opp på 90-tallet og opplevde flommen av drikkevarer som kom til Norge som følge av EØS-avtalen og importmonopolets oppløsning har på ett eller annet tidspunkt kommet ut for Hooper’s Hooch. Dette var en av de første rusbrusene som slo igjennom i verden og dette på samme tid som at Norge åpnet for import av alskens produkter.

På kort tid ble Hooper’s Hooch, som da holdt 5%, en markedsleder og i Storbritannia sto de for 70% av markedet når de solgte som værst. Konkurransen ble etterhvert hard og Hooper’s Hooch fikk kritikk for at markedsføringen skal ha siktet seg inn på mindreårige. Et resultat var at de endret på flaska, etiketten og markedsføringen og kjørte en relansering i 1997 med mål om å kapre det voksne og mer kalorisensitive markedet (de reduserte kaloriinnholdet) – men det var for sent da markedet for rusbrus hadde blitt sterkt redusert og i 2003 ble produktlinja fjernet fra markedet.

I 2012 lisenserte det britiske markedsføringsselskapet Global Brands rettighetene til Hooper’s og Hooch og relanserte det i en litt svakere utgave – 4%. Hovedsaklig er vel dette for å kapre nostalgikerne blandt 90-tallsungdomen, en rimelig stor gruppe.

HoochAMLFarge: Lys, uklar, bleik gulfarge.

Nese: Søtlig sitronsaft.

Smak: Søt sitronsaft med kullsyre og en liten bismak som ikke akkurat er behagelig. Det er litt som om det er noe essens som ikke helt er løst opp i drikken – emmen, bitter og karamellaktig.

Konklusjon: En klassisk rusbrus fra 90-tallet, selv om den ikke sparker like hardt.

Innkjøpt: Mega Valentinlyst, Trondheim

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.