Eriksberg Julbordslager 0,5%

Siden det er første advent i dag passer det vel med en alkoholfri en til lunch. Eriksberg er et varemerke som eies av Carlsberg Sverige og stammer fra 1800-tallet da Göteborgsbryggeriene Pripps, Eriksberg og Göteborgs Bryggeri gikk sammen til å bli Aktiebolaget Göteborgs Förenade Bryggerier i 1889. Dette selskapet ble senere oppløst ved at datterselskapet J A Pripp & Son (som tidligere hadde eid Pripps Bryggeri) kjøpte tilbake sine egne aksjer og samtidig overtok fellesselskapets eiendommer og dermed igjennom fusjoner og oppkjøpt dannet det Pripps som først ble oppkjøpt av Orkla (og fusjonert med RIngnes) i 1995 og i 2000 kom Carlsberg og kjøpte hele sulamitten.

Brygget er visstnok Sveriges første alkoholfrie juleøl og har utgangspunktet i en mørk lager. Laget av vann, byggmalt, maltekstrakt, humleekstrakt og humle.

EriksbergJulbordslagerAMLFarge: Lys gyldenbrun, med tynt og hvitt skum.

Nese: Lett og sitrusaktig. Litt tropisk nektar er også å finne. En liten sødme ligger i bunn.

Smak: Lett og litt krydret med en lett fruktighet av sitrus og tropisk fruktcocktail. Litt emmen bismak men likevel en ganske så god og leskende alkoholfri øl.

Konklusjon: Ingen smaksmessig toppøl, men lett og forfriskende med litt smak – selv om den er litt flat. Et helt greit kosebrygg dersom man ikke ønsker å innta alkohol.

Innkjøpt: Systembolaget (Juldrycker, 11.90 SEK, 33cl)

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.