Box Hungarian Oak Unpeated Cask Sample 54,1 %

Fatnummer: U202, fatstørrelse 26 liter, fyllt på fat 19. oktober 2011, tappet på flaske 28. oktober 2014.

box_owf-3Nese: Minner om Kilkerran WIP 1; bartrær, einertre og einerbær. Etterhvert: Jul! Grønnsåpe, grankvist og pepperkakekrydder. Vann åpner for fusel.

Smak: Mer treverk og flis, men mye bartre/einer her også. Litt mye bitterhet etterhvert. Med vann får jeg litt pappeske, bitterhet, granved, einer og såpe/parfyme.

Kommentar: Nydelig nese uten vann, vann avslører den unge alderen og det trekker ned, men nesa er fortsatt ok. Smaken, derimot, funker ikke for meg. For mye eikeparfyme, flis og bitterhet som overdøver de positive smakene. Det er nesten beroligende å se at ikke alt Box tar i blir til gull. Jeg hadde nok drukket denne om jeg fikk den servert (definitivt uten vann), men jeg hadde valgt noe annet om jeg fikk velge selv.

4 kommentarer til «Box Hungarian Oak Unpeated Cask Sample 54,1 %»

  1. Viktig å påpeke at dette er aldri tenkt som noe ferdig produkt, men er et eksempel på hvilken innvirkning ny ungarsk eik har på Box whisky – i et uvanlig litet fat (26 liter). Sånn sett er dette en morsom kuriositet, synes jeg. Forøvrig er jeg helt enig – ingen stor whisky i seg selv akkurat denne her 🙂

    1. Godt poeng, Thomas, det fremgår vel ikke nødvendigvis av at det er en «cask sample». Noe av moroa med å ha eget destilleri må jo være å få teste slike ting 🙂 Morsomt å ha smakt, men, ja, det holdt med en dram.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.