Austmann Juleøl 4,5%

Jeg har vært fan av Austmanns brygg siden jeg første gang smakte dem på Bryggerifestivalen i 2013. Jeg har likt at de lager drikkbare øl som ikke er ekstreme eller sære, men bare velgjorte og ytterst drikkbare. Butikkøl er en vanskelig kategori og særlig når man snakker om juleøl, som jo helst skal passe til tradisjonellt norsk julemat (ie. mye fett og salt) – noe som ofte krever mye smak og alkohol.

Austmann Juleøl for dagligvaren er brygget med appelsinskall og nellikspiker, en kombinasjon som har vært svært julerelatert ihvertfall siden 1979. Batch #192.

AustmannJuleol45AMLFarge: Gyldenbrun med et lite rødskjær. Kaffe-lattebrunt skum.

Nese: Nellik – det dufter jul. Den spisse nelliken bygges under av en god humlebitterhet og en sitronaktighet som sikkert er appelsinskallet. Lenger bak ligger maltsødmen med litt ekstra krydderier og fruktighet.

Smak: Friskt og krydret med en balanserende sødme i bakgrunnen. Appelsinen kommer mer fram i smaken og nelliken er mer tilbakeholden. Mange forskjellige smaker som spiller hverandre gode selv om de ligger litt på grensen til å sprike for mye. Alt fra smaken fortsetter i en god og medium lang ettersmak. der krydder og sitrus/bitterhet blir liggende igjen lengst.

Konklusjon: Et ytterst drikkelig butikkøl. God, frisk, smaksrik og kompleks. Dette vil bli innkjøpt flere av til juledagene – en julesessionale.

Innkjøpt: Meny Tiller, Trondheim

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.