Schneider Weisse Tap X Meine Porter Weisse

I 1872 grunnla Georg Schneider The Weisses Bräuhaus G. Schneider & Sohn GmbH og ble dermed den første alminnelige borgeren som fikk lov av Kong Ludwig II til å brygge hveteøl. I dag er det den sjette generasjonen Schneider som styrer bryggeriet ved Georg VI Schneider. Schneiderbryggeriet er et av ytterst får hveteølbryggerier som fortsatt holder på gamlemetoden med å høste gjær og gjenbruke denne istedet for å kjøpe spesialtilpasset aromagjær fra fabrikk.

Schneider bruker betegnelsen Tap X på sine eksperimentelle øl og det er dett til gangs. Ideen kom under et bryggertreff i London. Det å kombinere Porter og hveteøl. Så med litt assistanse fra engelske bryggerkollegaer satte de igang og dette er resultatet.

SchneiderWeisseMeonePorterWeisseAMLFarge: Svart som en porter.

Nese: Porterhvete. Her er aromene fra en klassisk porter (kaffe, bittersjokolade, bitterfrukt) og en typisk hefeweissen (hvete, lett sitrus, frukt) i skjønn forening uten at det oppfattes som feil på noe som helst vis.

Smak: Myk og behagelig annslag. God fylde uten at den overdrives. Kaffe, hvete, lakris, lær og et visst fruktpreg med bitteligg sitrus. Både tørr og saftig på en gang.

Konklusjon: Dette var et særs vellykket eksperiment. Heftig og kontrollert på en gang en magisk miks av to vidt forskjellige ølsorter. Denne vil jeg absolutt drikke flere ganger.

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.