Lesestoff til helga #46

Oslo: Robin Laing er tilbake i Norge og Kultur- og velferdsutvalget ved UiO arrangerer både «Skotsk aften» og «Lunsj med kultur» med musikalsk underholdning fra Robin i den forbindelse. Førstnevnte blir ikke helt etter planen, siden UiOs ledelse synes det ble vel mye fokus på whisky i arrangementsbeskrivelsen. Deltagerne må derfor nøye seg med øl og alkoholfritt til haggisen, melder Uniforum. Jeg ønsker både arrangører og deltagere lykke til i alle fall, en konsert med Robin er verdt å få med seg, whisky eller ikke.

Speyside: Kilchoman har «100% Islay», Springbank m.fl.  har varianter av «Local Barley», Ballindaloch trekker den hakket lenger og kaller hele destilleriets produksjon «Single Estate Whisky». Resonnementet er at både ingrediensene og omtrent 80 % av de involverte (enten det er destilleriarbeiderene eller murererne og rørleggerne) kommer fra nærområdet. At det dermed trekkes paralleller i forbrukernes hode til «finere» vin er sikkert ingen ulempe. Les mer hos Press and Journal.

Norge: Det skrives bøker både her og der. Frode Harring er tydeligvis i gang med en whiskybok og Jon Bertelsen og Rudi Høynes har takket ja til å være medforfattere når Torgrim Eggen skal skrive «om norsk heimbrent og dets historie.» I den forbindelse har Jo følgende bønn:

Hovedforfatteren behøver neppe noen videre presentasjon, så dersom jeg skal bidra med noe vettug behøver jeg å gjøre en grundig reseach. Har jeg noen venner (eller fiender) der ute som kan tenke seg å bidra med historier, med fakta, med kunnskap og kanskje med oppskrifter? I første omgang er jeg spesielt interessert i Hedmark og Oppland brennevinsdistrikt, men innspill fra hele landet ønskes.

Jon kan kontaktes på Facebook eller på jon(at)cognac(dott)no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.