Vann

Det er ikke fritt for at vi av og til her på drikkelig.no reflekterer over at det vi skriver om og dermed reklamerer for er luksusprodukter. Når jeg personlig setter meg fore å skrive liste over ting jeg setter pris på («counting my blessings» som det heter på nynorsk) er godt og rent vann tilnærmet gratis i de mengder jeg skulle ønske rett ut av springen ganske høyt på lista. Det skal ikke mer til enn å ha bodd noen år i Storbritannia før godt vann fra springen faktisk framtoner seg som en luksus. Når vi da vet at store deler av verdens befolkning enten ikke har tilgang til rent, trygt vann i det hele tatt eller må gå milevis for å hente slikt vann, jo da er det ikke vanskelig å føle seg ekstra takknemlig.

Årets tv-aksjon har som mål å gi rent vann til 1 million mennesker og har mottoet «Vann forandrer alt». Bakgrunnhistorien her er ikke mindre interessant, nemlig. Det er jevnt over kvinnenes oppgave å hente vann her i verden, og Kirkens nødhjelp kan for eksempel fortelle om 12 år gamle Agnes som går fem timer hver dag for å hente  vann til familien. Fem timer! Nå er min eldste ikke 12 ennå, men hvor mye mer enn fem timer er en gjennomsnittlig norsk 12-åring på skolen? Tenk hva Agnes og hennes jevnaldrendre kunne utrettet om de hadde hatt muligheten til å sitte på skolebenken i stedet for å hente vann!

I det hele tatt oppfordrer vi her på drikkelig.no til å støtte årets tv-aksjon.

Men helt uten relevans for det vi normalt skriver om er dette innlegget ikke. Kinn annonserte nemlig på sin facebookside tidligere i dag:

I samarbeid med Sparebanken Vest støttar vi TV-aksjonen ved å auksjonere bort ein laurdag med ølbryggjing og god mat og drikke på Kinn Bryggeri. Du får bli med bryggerimeister Espen Lothe å lage ditt eige unike øl. Ring inn bodet ditt på telefon 97710943!

Om det ikke er en ønskedrøm vet ikke jeg. Kjenner du noen pengesterke og ølinteresserte anbefaler jeg å dele videre (er du begge deler anbefaler jeg selvsagt å legge inn bud).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.