Ukas Ølnytt #13

Oslo: Ikke mye som har skjedd på ølfronten i Norge sist uke, men Ølportalen har alltid noe å lese på, bl.a. en fin artikkel om Porter. De forteller også at en Ompafri Ølfestival avholdes i Oslo i oktober: Moktober – Oslo Ompafrie Ølfestival. Det er Smak Selv som står bak sammen med Kulturhuset på Youngstorget. Omtrentlig 100 øl vil være tilgjengelig for smaking og det arrangeres lørdag 25.oktober med start 12.00.

Newton St Cyres: Puben og mikrobryggeriet The Beer Engine i landsbyen Newton St Cyres like utenfor Exeter er til salgs kan Western Morning News rapportere. Utropsprisen er på £695.000 eller 7,4 millioner kroner. Puben inkluderer også en 4-roms leilighet i andre etasje.

Buxton: Buxton Brewery som nylig har gjort innmarsj på det norske markedet med suksess har sikret seg finansiering for å utvide produksjonen, dette kan Buxton Advertiser melde. Finansieringen har gjort det mulig å flytte til større lokaler og nylig ble arbeidet ferdigstilt med det nye bryggverket på 3200 liter. Det har nå kapasitet på 15000 liter i uka. Så vi kan se fram til mer godt øl fra Buxton.

UK: Britiske øldrikkere har de seneste årene trykket amerikansk øl til sitt bryst. Importen fra USA til UK har tidoblet seg det siste tiåret kan Financial Times melde. Samtidig kan The Guardian melde at britisk øleksport øker voldsomt om dagen. Økningen i 2013 var på 11,7 millioner liter ifølge det britisk toll og avgiftsvesenet (HMRC – Her Majesty’s Revenue and Customs). I samme slengen kan The Herald Scotland melde at Arran Brewery selv oppretter et importselskap i USA for å promotere og selge Arran-øl.

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.