Stift Engelszell Benno Trappistenbier 6,9%

Stift Engelszell er et trappistkloster i Østerrike som i 2012 fikk seg et bryggeri med trappiststempel. Og med sine 2000 hektoliter er Engelszell det minste trappistbryggeriet i verden (med forbehold om at kapasiteten til de to nyeste i USA og Nederland ikke er kjent).

Benno er deres andreøl og er en lys dobbel (Helles Dubbel) mens førsteølet, Gregorius, er en mørk trippel (Dunkles Trippel). I tillegg har de brygget en jubileumsøl i forbindelse med 250 årsjubileet for gjenåpningen i 1764 (etter brann og teknisk konkurs).

StiftEngelszellBennoAMLFarge:  Lys ravfarget.

Nese: Fruktig, krydret, gjær, intens og rik. Et veldig komplekst aromabilde.

Smak: Frukt (epler, pære, appelsin, drue og aprikos), krydder (kardemumme, muskat, kanel og eik) og en god tørrhet som delvis kommer fra humlene som er brukt. En god maltkarakter ligger i bunn sammen med en litt grassaktig friskhet.

Konklusjon: Namme! Anbefales på det sterkeste. Om andreølet er såpass godt, hvor bra er Gregorius da?

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.