De Molen Pale Ale Citra 4,8%

Brouwerij De Molen ligger i Bodegraven, Nederland og har holdt på siden 2004. De holdt fram til 2012 på med å brygge 500 liters batcher, men utvidet da til 2500 liter. På sin korte levetid har De Molen oppnådd kultstatus i bryggeriverden og har også laget samarbeidsøl med bl.a. De Stuise og Mikkeller.

Etikettene er som oftest like fra øl til øl og inneholder ingen fancy bilder eller heftig design, det er informasjon som står i fokus. Her opplyses om hvilket øl det er, abv, IBU, EBC, ° Plato, kontaktinformasjon og selvfølgelig hva som har gått oppi ølet. I denne er det Caramel og Pale malt som er brukt og utelukkende Citra av humle (både humlet på ordinær måte og tørrhumlet).

DeMolenPaleAleCitraAMLFarge: Gylden, nesten litt mot rav.

Nese: Sitrus (appelsin og lime) og en liten maltsødme der bak.

Smak: Enkel og humledrevet. Sitrus i form av sitronskall, bitterappelsin og grapefrukt er det man smaker.

Konklusjon: En enkel og rett fram pale ale med mye humle som viser hva Citra-humlen er og gjør. Kunne vel nesten vært en reklameplakat for Citra-dyrkere. Som pale ale blir den litt for heftig humlet for min smak. Men liker man Citra kan man ikke mislike dette ølet.

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.