Ukas Ølnytt #9

Norge: Flere ny butikkøl har dukket opp, deriblandt Mack, Mikkeller/To Øl og Innis & Gunn. Innis & Gunn-ølet finner jeg ingenting om på internettet så den er svært så spennende. Sjekk her for hele oversikten.

Helgeland: Verdens første konkurranse i «Helgelands beste hjemmeproduserte øl» ble avholdt i helga. Ølbrygger, styremedlem i Norbrygg, blogger, forfatter og importør Jørn Idar Almås Kvig satt i juryen sammen med bryggerieier/bryggerisjef Stian Skogly (Mosjøen Mikrobryggeri) og Trond Lysholm fra arrangøren Helgeland Event. Vinner ble Eskild Barstad (Bregnevegen kjellerbryggeri) med sin  Imperial Dark IPA «Four Bies».

Tønsberg: De første flaskene med øl fra nystartede Færder Mikrobryggeri er snart på vei ut i butikkene, 4000 liter er nå tappet. De har avtale med Rimi og Meny. Det kan derfor være håp om å finne noen flasker utenfor nærområdet også. Det er en familiebedrift der de har investert 14 millioner kroner. Kapasiteten er 350.000 liter årlig, men med et mål om 50.000 liter årlig til å begynne med. Les mer hos Øyene og Ølportalen.

Sverige: Rett før helge var det nok en gang en lansering på det svenske Systembolaget. Denne gangen var det er partivareslipp og 11 var å finne der. Mest spesielt er vel et øl fra det danske gjøkbryggeriet Evil Twin (brygget hos Westbrook Brewing) – Imperial Doughnut Break. Og ja, den er brygget med ekte Doughnuts. Her er hele slippet.

Stavanger: Det ble tidligere i år slutt på samarbeidet mellom Mikkeller og den norske importøren Cask Norway. Dette bare halvannet år etter at samarbeidet ble innledet. Det er Terroir Wines i Stavanger som tar over. Derfor at Rogalandsavisas Tore Bruland hatt en liten smaking av fem av Mikkellers øl.

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.