Tokyo Black 5%

Yo-Ho Brewing Company ble etablert i 1996 og eies av Hoshino Resort Co. De ble etablert etter at det japanske lovverket ble endret for å tillate mikrobrygging. Bryggingen skjer i Karuizawa, nær et av Japans mest prestisjefylte whisky destillerier.

Tokyo Black er en porter brygget etter engelsk tradisjon.

YoHoTokyoBlackAMLFarge: Svart.

Nese: Hint av fraukjeller, mørk malt og lettbakte, mørke frukter. Sjokmalt ligger i overkant av glasset.

Smak: Lett og nesten litt vørteraktig anslag. Sjokomalt og kaffe følger på men det er lite som bygger opp smaken.

Konklusjon: Veldig skuffet over denne. Ekstremt tynn om man sammenligner med Austmanns ferske Kaffeporter. Ettersmaken sitter veldig lenge, men det hjelper ikke mye da den er heller tynn (mystisk nok så øker faktisk intensiteten bittelitt etterhvert). Hadde de skrudd ned brenningsgraden på malten og redusert karboneringen hadde den likevel kunne passert som en kommersiell engelsk real ale porter. Litt facinerende faktisk.

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.