Limoncello IPA 9,1%

Hva får man når engelske Siren Craft Brew (Berkshire), amerikanske Hill Farmstead Brewery (Vermont) og danske Mikkeller (København) går sammen om et brygg? Jo en IPA som later som den er Limoncello (italiensk sitronlikør). Om en del nettsteder er Grassroots Brewing oppgitt som medbrygger. Dette er Hill Farmsteads fantombryggeri.

Ølet er brygget hos Siren Craft Brew i Finchampstead og utgangspunktet er en IPA med pilsnermalt og hvete som har fått gjennomgått en 24 timers forsuringsprosess. Laktose ble så tilsatt får å gi litt sødme før mengder av sitronjuice og sitronskall ble tilsatt. Til slutt ble bøttevis med sitron/sitrusaktige humletyper slengt oppi (Sorachi Ace og Citra).

SirenLimoncelloIPAAMLFarge: Veldig lys rav.

Nese: Mengder av sitron er kommer med en gang flaska ble åpna. Når jeg helte i glasset ble den enda mer merkbar. Når jeg lukter på glasset er det litt søtlig og veldig fruktige sitrontoner som kommer fram, litt som sitrondrops. Små hint av noe annet er i bakgrunnen, men jeg klarer ikke helt å sette fingeren på dem.

Smak: Litt surøltendenser men uten at de blir veldig framtredende. Sitronlikøraktigheten er der slik meningen er. Man kjenner IPA-en i bakgrunnen, men den spiller annenfiolin for sitronen i dette brygget. Det blir som en meget lett, forfriskende og elegant limoncello.

Konklusjon: Har smaksmessig ikke så alt for mye med øl å gjøre. Går mange limoncelloer er høy gang i smak, og vil fungere svært godt som et forfriskende øl for å renske ganen utpå kvelden. Anbefaler ikke å drikke det for tidlig. Tar gjerne en til ved en senere anledning.

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

3 kommentarer til «Limoncello IPA 9,1%»

  1. Det er alltid vanskelig med slike eksperimentelle øl, men det er ingen tvil om at det er øl per definisjon. Så er det selvfølgelig opp til hver enkelt om man aksepterer det som øl eller ikke.

    Smakte denne for to uker siden da jeg var i London, og jeg ble positivt overrasket. Frisk, frukt og en slags «venteøl», en forfriskning mellom tunge malt og humle drevne ølene som det var utover kvelden. Men kjenner sitronen og limen i ølet, IPA`en er borte, men for min del gjorde det ikke så mye. Jeg vil gjerne ha en til 🙂

  2. Tar også mer enn gjerne en eller tre til (synd at den er tilnærmet utsolgt på Systembolaget). Ser godt at den gjør nytten som «venteøl». Det vel prøvde å si var at i en blindsmaking av forskjellige produkter er det ikke sikkert at jeg hadde klart å plukke den ut som øl.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.