Blågul 5,2%

I likhet med Tre Kronor Guld er Blågul et forsøk på å spille på svenskenes nasjonalfølelse. Dette ølet er det Carlsberg Sverige som produserer og det ble lansert i 1998 – da en ny epoke innen sterkølsegmentet på Systembolaget startet (sitat slutt). Resten av det Carlsberg selv skriver er rimelig morsom lesning så jeg gjengir det i sin helhet:

Oktober 1998 markerade starten för en ny epok inom starkölsegmentet på Systembolaget. Då lanserades nämligen BlåGul. Det fördelaktiga priset och den 70-tals inspirerade designen förde snabbt upp BlåGul som överlägsen etta på Systembolagets försäljningslista. Inget öl hade haft så stor marknadsandel som BlåGul på 10 år.

Man kan säga att BlåGul är svenskhet på burk.

I 2013 var Blågul på 41.plass på listen over mest solgte øl på Systembolaget, og da hadde de nær doblet salget i forhold til 2014. Blågul sto i 2013 for 0,6% av ølsalget på Systembolaget som domineres av Sofiero med 6,72% av ølsalget.

CarlsbergBlaGulAMLFarge: Kobber

Nese: Nærmest fraværende. Hint av emment korn

Smak: Lett anslag. Vandige og flyktige bittertoner kommer etterhvert. Svært kort på ettersmaken.

Konklusjon: Om dette er svenskhet på boks så er svenskheten lett, ukomplisert og sklir ned uten motstand. Etterlater seg heller ikke noe smak eller preg. Et klassisk bøtteøl – Skål.

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.