Ukas Ølnytt #2

Skotske Brewmeister har i lengre tid hevdet at de har brygget verdens sterkeste øl. Først kom de med Armageddon på 65% og nylig kom Snake Venom på 67,5%. Armageddon ble bl.a. solgt på Systembolaget for den nette pris av 799 SEK for 0,33l. Nå har de i et blogginnlegg delvis tilstått har Armageddon var juks. De hevder fortsatt at ølet var 64-65% i begynnelsen, men at senere batcher var nede på alkoholstyrken ølet hadde før frysedestilleringen (mao. frysedestilleringen skal ikke ha fungert i det hele tatt) og ble tappet nede på 15,25%. De vil unngå dette med deres nye øl, Snake Venom, og tilsetter derfor ren etanol for å justere styrken. Takk til Portersteken som gjorde meg oppmerksom på det.

I Stavanger har sjenkemyndighetene fått reklame på hjernen og har bedømt alt som det står noe som ligner på bryggerilogo på for å være reklame. Gamle plakater, ølbrikker, barmatter, håndklær og annet som har ligget, hunget og stått fremme i tiår er over natta blitt ulovlig.

Næringslivsorganisasjonen Virke har gtt ut og vil gjerne se på muligheten for at kiosker og bensinstasjoner kan få selge øl under 4.7% på like linje med dagligvarebutikker. Dette siden salget av brus, pølser og annen kioskmat går kraftig tilbake. Reaksjonene er de normale – at hele landet bortimot vil ligge konstant på flatfylla dersom dette bli innført.

Danskene har derimot funnet opp en utendørs, underjordisk ølkjøler for 24 bokser. Man graver den ned (22cm jordbor gjør susen) til ca. 1 meter under bakkeplan. Boksene kan hentes opp eller roteres ved hjelp av en liten sveiv. Produsenten lover at ølet holder seg godt og kjølig på sommeren og frostfritt på vinteren. Det spørs om den er testet ut på Røros eller indre Finnmark der temperaturen og dermed også telen går litt lenger ned enn i Danmark. Prisen fram til 30.juni er 1895 DKK, deretter stiger den med 100 DKK.

Bergens Tidende har en serie om «Bergens Slappeste» der åtte deltagere skal bli spreke på åtte uker. En av de «heldige» er 7 Fjell-gründer Jens Eikeset som naturlig nok nekter å ofre ølsmaking og drikking bare fordi trenerene hadde ønsket det. I denne serien utfordret forresten Jens en av trenerene (Tonje Sørlie, verdensmester i kickboksing) i squash og slo henne 4-0 i sett. Sist søndag gikk også startskuddet for vårens vakreste eventyr i Bergen – 7 Fjellsturen. Der deltok naturlig nok en kontigent fra 7 Fjell Bryggeri, med den selsamme Jens Eikeset i spissen.

Mandag 2.juni slippes totalt 121 øl ut i salg på Systembolaget i Sverige. Blandt disse finner vi også tre fra Norge og Sundbytunet på Jessheim. Det er Emigrant IPA, Blond og Kjellerpils. Prisen ligger som vanlig noe under det man må ut med her hjemme, Emigrant er ca. 28,50 NOK billigere i Sverige. Det er Grythyttans Brygghus som står som importør i Sverige.

Litt sjalu på den gjengen med åtte ølbloggere som fikk påspandert en rundtur i Flandern av Turistforeningen i Flandern. 4 dager med øl, øl og atter øl – ikke værst når motkravet kun var minst ett blogginnlegg (og også visstnok tilbkemelding om leserantall, kommentarer osv). Opplevelsen til seks av disse åtte er å finne på de respektive blogger (de to danske deltagerne har så vidt jeg kan finne ikke publisert noe enda: Beerticker og Carsten Berthelsen):

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.