Lesestoff til helga #25

Drammen: Snart kan du få både i pose og sekk: Noen timer i Drammen og noen drammer i timen. Det vil si, NMWL Drammen er i ferd med å stables på beina. Før ting kan komme skikkelig i gang må et egnet lokale finnes, men om du er interessert i å være med og/eller har tips om lokale kan du ta kontakt med Ivar Aarseth.

Norge: Det er polslipp i dag. Whiskymoro har som vanlig oversikten over whiskyene på slippet. Prisene på Glenglassaugh Evolution og 30 år er byttet om i oversikten, men de ligger med rett pris på vinmonopolet.no, som tyder på at feilen bare var i nyhetslistene. Det er jo bra, ellers hadde de neppe blitt tilgjengelige før i juli. Her på drikkelig finnes smaksnotater for tre av whiskyene på slippet: Glenglassaugh Evolution, Aberlour 23 år fra Cadenhead og Glenburgie 21 år fra Douglas Laing. Av dem er det Glenburgien jeg anbefaler varmest, den klassifiserer som «særdeles drikkelig«.

Myken: Myken destilleri har, ikke uventet, fått oppmerksomhet i media. Nærkanalen på Nord-Helgeland og Norgesglasset har hatt radioinnslag, og NRK Nordland har skrevet om prosjektet.

Dublin: Dublin får whiskeymuseum. The Irish Whiskey Museum har fått alle tillatelser på plass, og byggearbeidet starter nå, med planlagt åpning mot slutten av sommeren. Museet skal rommes i en eksisterende bygning rett overfor hovedinngangen til Trinity College, melder Whiskyintelligence.com. La oss håpe museet klarer å fokusere på hvor bra irsk whiskey er i stedet for hvor dårlig skotsk whisky er (med faktafeil for annenhver setning) slik omvisningen på Jamesons museum i Dublin framsto når jeg testet den.

Norge: Det er konfirmasjonstider og Ingvild Tennfjord benytter sjansen til å anbefale alkoholfritt i dagens A-magasin. Det er et utmerket initiativ, for samme hvor godt det er med både whisky, sider, vin og øl er det ikke alle sammenhenger alkohol passer i og konfirmasjon er etter min mening en av dem. Selv er jeg kjedelig nok til å foretrekke vann eller Farris for det meste, men jeg er også ganske glad i juice «Gespritzte», det vil si omtrent halvt om halvt med vann med kullsyre. Hjemme hos oss tømmer vi en del kartonger Frisk & Frodig eplejuice i løpet av et år. Av alkoholfrie øl er Erdinger favoritten i vanlig butikk, Weihenstephaner fra polet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.