Bunnahabhain 1976 Noorbohandelen #6505 43 %

noorbo_bunna

Nese: Menthol, pære og malt. Vann gir mer blomstrete preg, jasmin, tror jeg, uten at det tar overhånd. Etterhvert får jeg også litt nøtter og appelsinskall.

Smak: Menthol og badstue (varmt treverk). Treverket blir grønnere med vann, jeg smaker malten i bunnen og jeg får bladverk og buskevekster på ettersmaken.

Kommentar: Det kjennes at denne har ligget på fat i mange år, men det har vært et lite aktivt fat og resultatet er en knallgod whisky. Synd at den er vannet ned til 43 %, men på den annen side kostet den ikke mye over 700 danske kroner for en hel flaske whisky som er over 30 år (alder oppgis ikke, men den ble kjøpt i 2011), og det er ganske billig.

En liten notis om Noorbohandelen: Butikken vi besøkte ligger i mathallene i København, du får kjøpt det meste av det de har på den størrelsen flaske du måtte ønske og du kan også kjøpe en dram og drikke der. Det meste de hadde av maltwhisky når vi var der var vannet ned og ikke fryktelig spennende, men vi kjøpte en del rom som det kommer smaksnotater av snart. Et besøk anbefales i alle fall.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.