Luke 8: Blue Hanger 9th Release 45,6 %

luke8Nese: Peisbål og honning. Vann henter fram epler og syrlig maltpreg.

Smak: Dempet røyk, noe vegetalsk i bakgrunnen. Med vann får jeg kornpreg og honning også på smaken.

Kommentar: En ganske grei blended, dette. Røyken er markant, men ikke overdøvende. I bakgrunnen på smaken lurer grain-preget, og ødelegger helhetsinntrykket for meg, men udrikkelig er det ikke.

Edit: Håvard påpeker i kommentarene at dette er en blended malt, altså må grainpreget være forårsaket av noe annet enn grain. Da måtte jeg jo google, og i følge Berry Brothers & Rudd er styrken 45,6, ikke 49,6 som min etikett skal ha det til. Jeg antar produsentene har fasiten, så jeg har rettet tittelen på innlegget.

5 kommentarer til «Luke 8: Blue Hanger 9th Release 45,6 %»

  1. Huh. Ja der kan du se, da er det i alle fall bevist at jeg ikke googler før jeg skriver smaksnotater. Vel, jeg fant altså «grainpreg», det vil si en litt diffus fuselaktig bitterhet som jeg som regel bare kjenner på grainwhisky (og som er årsaken til at jeg sjelden liker blends). Man kan altså tydeligvis få til det uten å blande inn annet korn enn byggmalt, da.

   1. Mulig det er litt veldig ung whisky eller noe sånt i akkurat denne utgaven (bare smakt 6th release selv), en kan jo få litt fusel i slike tapninger noen ganger …

    1. Ja, den har vel ingen aldersangivelse, så det kan jo være forklaringen. Eller så tolket jeg bitterpreg fra f.eks. fatet som «grain» fordi etiketten sa «blended whisky». Hjernen er jo som kjent flink til sånt.

     1. Jepp – en får jo automatisk visse forventninger/-dommer om en ser «blend» på en etikett, de er ikke alltid like informative disse sampleetikettene fra MoM…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.