Gjoleid bourbonlagret 47 %

Etiketten er nesten litt overdrevet informativ, men her er noen av detaljene: First fill, amerikansk eik, 200-litersfat. Lagret 3,5 år. Malt: Pale barley, pale wheat, beach wood smoked barley. Fatnummer 9359.

Og den inneholder altså hvetemalt. Jajamennsann.

gjoleid_bourbonNese: Det lukter whisky, og langt mindre fusel enn en alder på 3 år skulle tilsi. Litt sitron, litt malt, ellers er nesen ganske lukket. Med vann får den et noe overraskende eukalyptuspreg, med tydelig kornpreg under.

Smak: Det er mulig hjernen min henger seg opp i maltbeskrivelsen her, men jeg synes faktisk det smaker drivved og hvetekli. Med vann blir det skarpere og eukalyptusen fra nesa er merkbar også på smak, sammen med tørt tre og litt fusel.

Kommentar: I kontrast med bourbonen i forrige innlegg er dette kjempegodt. Arcus leker ikke whiskyproduksjon, det er opplagt, og dette er ingenting å skamme seg over. Vinner neppe fram mot en ordentlig god maltwhisky, men med såpass ung sprit er det heller ikke å vente. Vi kan glede oss til fortsettelsen.

3 kommentarer til «Gjoleid bourbonlagret 47 %»

  1. K un 2 utsalg som har denne til nå i Oslo. Spent på når det blir tomt. Har bestilling på 20 flasker av hver til en japansk klubb, men vet ikke om det går å bestille så mange, Det er jo ikke regler for dette trpr jeg. Veldig spent på smaken. Den dukker trolig opp på 2-3 barer her i Oslo.

  2. Det er, meg bekjent, ingen begrensning på hvor mange flasker man kan bestille, så med mindre de begynner å bli tomme får du nok «dine» 20 av hver.

    En japansk klubb, faktisk. Jeg kjenner jeg ble litt nysgjerrig på historien rundt den bestillingen…

  3. H ar noen sett denne på bar etter 1. mai. Har ikke kommet meg lenger enn til butikken grunnet reumatisme. All info. er god info. Helst Østlandsområdet !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.