Whisky
Ayrshire: En uoppdaget lekkasje i en av Loch Lomonds vats ved tappeanlegget deres i Glen Catrine har gjort at 60.000 liter blended whisky har «forsvunnet». Undersøkelser utført av myndighetene i samarbeid med Loch Lomond har avdekket at bare en brøkdel har havnet i elva Ayr, mens mesteparten har blitt absorbert av jorda under lagerhuset, og det har derfor ikke blitt den miljøkatastrofen det kunne blitt om alt hadde havnet i elva. Det er andre gang på fem år at Loch Lomonds tappeanlegg har en lekkasje, den forrige skjedde i 2011 (under andre eiere). Les mer hos The Herald Scotland.
Inverclyde: Planene for byggingen av Ardgowan er nå levert til myndighetene, og en beslutning om byggetillatelse (eller ikke) er ventet våren 2017, melder Ardgowan selv på sine nettsider.
Tasmania: Det destilleres her, det destilleres der. Whisky & Wisdom har tatt seg en runde på de tasmanske whiskydestilleriene.
Sider
Hardanger: Gårdsprodusenter i Hardanger melder om dobling av totalt salg etter at de fikk lov til å selge sider over 4,7 % fra gårdsutsalgene. Turistene er fornøyd, og en ny lokalnæring er i utvikling, kan det bli noe særlig bedre? Les mer hos NRK.
Øl
Hemne: Fjord Bryggeri har fra før bevilling til å selge eget øl i butikkestyrke fra bryggeriet, nå ønsker de å åpne ølutsalg i den nedlagte Coop-butikken på Vinjeøra, og rådmannen er positiv, melder Avisa Sør-Trøndelag.
Trondheim: Kan man finne gjærrester i gamle ølkar og brygge øl med dem? Det forsøker Sverresborg folkemuseum og NTNU å finne ut av.
Annen drikke
Verden: Har du besøkt et mikrodestilleri? Gratulerer, da er du trendy. I alle fall i følge Lonely Planet, som har satt besøk hos mikrodestillerier på listen over de mest aktuelle reisetrendene og Bruichladdichs «Ugly Betty» (gin-pannen til Bruichladdich) der The Botanist Gin destilleres på topp ti-listen over mikrodestillerier du bør besøke.
Røros: Tre fat med akevitt er fraktet ned i Olavsgruva for lagring, melder Rørosnytt. Litt fler detaljer kan leses i en artikkel fra tidligere i høst.