…eller kanskje til ferien? Her er det i alle fall sommerferie som gjelder, og selv om vi har hatt oss en tur sørover til Lillehammer og Finnskogen har det ikke akkurat vært overdrevet mye sommervær å skryte av. Nå er vi hjemme og har en slags «staycation», noe som blant annet har medført at vi endelig har fått ryddet litt i ølboden. I dag har jeg satt opp hyller, og det ble plutselig plass til mye mer øl (gulvlagring er ikke så plasseffektivt at det gjør noe), og det er bra, for første dagen av ferien satte vi vårt første hjemmebryggede øl, og det må nesten over på flaske i løpet av helga. Mer om det, både Lillehammer, hjemmebrygg og ølbod senere. Her er noen av sakene som har fanget oppmerksomheten min denne uka.
Bretagne: Nå har en pressemelding på engelsk blitt sendt ut fra Glann an Mor om hvorfor de stenger destilleriet 15. august. Whisky Experts gjengir pressemeldingen i sin helhet, den gir fler detaljer for hvorfor standarden som er blitt utarbeidet for «Whisky Breton» ikke er akseptabel for Glann an Mor (og hvorfor vi whiskyentusiaster kanskje også burde protestere mot prosessen).
Ditt barskap: Har du også oppdaget at når man først blir ordentlig interessert i whisky har innkjøpene en tendens til å balle på seg og barskapet oversvømmes? Eller er du en vordende samler? Whisky Informative har et nyttig innlegg om hvordan whisky bør lagres.
Din nese: Whisky Tower har et fint innlegg (på svensk) om hvor smaken og lukten i whisky kommer fra. (Se gjerne også Whiskyskolen her på Drikkelig, plutselig kommer en ny leksjon.)
Norge: I Sverige finnes det kun ett kommersielt malteri, i Norge ingen. Alle bryggerier og destillerier i Norge må derfor kjøpe malten sin fra utlandet. Det har Marc Myers tenkt å gjøre noe med, rapporterer Ølportalen.
Sverige: Selskapet Nordic Whisky Capital, som er nest største deleier i Box og også er deleier i Mackmyra skal starte destilleri i Arboga. Med en planlagt produksjonskapasitet på 100.000 liter i året blir de tredje størst i Sverige. Oppstart er planlagt for 2016, melder bblat.se.
En kommentar til «Lesestoff til helga #74»