Det Lille Sørlandsbryggeriet Sør 4,7%

I serien markedsvilledning har Scandza meldt seg på i konkurransen som om dagen går med Sagene Bryggeri i foreløpig ledelse. Dette brygget framstår som brygget av det Lille Sørlandsbryggeriet, et for alle et ukjent bryggeri. Sannheten er at det er brygget hos Arendals Bryggeri, som langt fra kan regnes blandt de små på Sørlandet. Scandza sto også bak Little Norway-ølet – der de fant et kanadisk mikrobrygg de likte og endret omtrent 99% av innholdet for de solgte den som lys lager da kölsch (som orginalen var) ble for skummelt for nordmenn.

For de som lurer på hvordan en såpass marginal produsent som Scandza klarer å få innpass med sine tvilsomme lyse lagere i stort monn hos dagligvaren bør huske at herrene bak selskapet har lang fartstid hos henholdsvis Ringnes (Jan Bodd) og Carlsberg Sverige (Stig Sunde) og har dermed kontakter langt inne i kjedene. At selskapet deres også bl.a. eier Synnøve Finden og Sørlandschips.

Brygget i seg selv ser ut til å skal ta seg an Corona og Sol i norsk dagligvare. Mais er brukt, selv om det på innholdsdeklarasjonen på baksiden kommer mais etter maltet bygg (på framsiden er mais nevnt først).

ArendalsSorAMLFarge: Veldig lys gul. Tynt, hvitt skum som dog blir liggende som et lokk.

Nese: Lett søtlig med et lite hint av vann fra en boks med hermetisk mais.

Smak: Lett sitrus frisk med en lett maltsødme og en emmen bismak.

Konklusjon: Ikke så værst for de som insisterer på øl med minimalt ølpreg. Minuspoeng for å late som de er mikrobrygg dog.

Innkjøpt: Obs! Lade, Trondheim

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

14 kommentarer til «Det Lille Sørlandsbryggeriet Sør 4,7%»

 1. Det lyse ølet som heter Sør er nok noe av det beste lyse ølet jeg har smakt!
  Passer til sommeren!!! Elsker også pale alle,,, IPA…. Blonde Ale etc.
  Men ølet Sør er fantastisk… Mye bedere en Sol.. Corona…
  Problemet at jeg finner det kun på Spar i Drammen… Har ikke funnet en butikk
  I Grenland som har det…. synd.. Men kjører innom Drammen når jeg er på vei til kontoret i Oslo….

  1. Så fint å finne en øl man liker godt og så surt at den ikke er lett tilgjengelig! Vi shopper jo mest i Trondheimsområdet, så vi har nok ikke så mange tips for Grenlandsområdet, men vår ble altså innkjøpt på Coop Obs! Ellers er det helst Meny-butikkene som har best utvalg rundt om kring.

 2. Det beste ølet jeg drukket etter min smak. Liker ikke besk men her passer meg. Kjøpte på Rema1000 i Stavanger.

  1. Nei. På linje med andre risbaserte øl (som hovedsaklig kommer fra USA og Mexico) som Sol, Corona og Bud (USA) er de ikke glutenfrie, men har naturlig nok mindre gluten enn andre øl.

 3. Må nøtt til og legge igjen en kommentar. Sitter her en sein sommerkveld i august og nyter «Sør» et nydelige brygget øl som til og med gjorde at jeg sjekket måten det blir brygget på så jeg kunne brygge det selv, men så skjønte jeg at det var altfor komplisert . Smaker helt enestående ! Bedre enn Sol og Corona! Helt fantastisk nydelig ! Eneste jeg savner er litt lavere pris ! Så jeg kan kjøpe dette ølet vær eneste gang jeg skal kose meg litt ekstra. Rema 1000 på vallmyrene i Porsgrunn hadde denne i kjøla! Noe som har gjort gang på gang at jeg har kjøpt denne i steden for Sol og Corona.

 4. Hei mitt navn er Anita
  jeg er liker veldig godt sørlands julebrus
  gleder meg veldig til den kommer i butikkene

  Hilsen Anita

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.