Siste øl i kottet fra Lillehammer Bryggeri er deres stout. Flasken har stått litt lenge (gikk ut på dato 03.02.15 / Batch #12/14), men av erfaring er best før datoen på en del stouter heller en best etter dato – lav alkoholstyrke derimot kan dog være et faretegn.
Ølet er oppkalt etter Erik Bue som var oppfinner av rang i Lillehammer på 1800-tallet, han var også ansvarlig for å bygge Lillehammer Brenneri og Bryggeri i 1847.
Farge: Mørk, mørk rødlig brun. Så nær svart man kan komme. Solid skumtopp med fin skittenbrun farge. Rimelig ivrig skum, men det kom ut av flaska i et bedagelig tempo.
Nese: Sjokolade er det som dominerer. Lett hint av innstengt kjeller langt der bak sammen med en kaffeaktig tørrhet.
Smak: Lett og sødmefylt med preg av lys sjokolade, røde frukter, vanilje og litt sitrus.
Konklusjon: En lettdrukket stout. Grei og god uten å imponere.
Innkjøpt: Meny Lade, Trondheim (59,90 / 50cl)