Hansa Lyst øl med hint av appelsin 4,1%

«Vi har laget et øl som passer god på varme sommerdager. Appelsin har en naturlig syrlighet som balanserer ølets sødme og bitterhet.

Smaken av appelsin er nedtonet – du skal kjenne et hint av appelsin som gir et friskt og sommerlig øl.

Nyt den iskald»

Denne bevingede tekst er å finne på boksen (i hvit tekst på lys, sølvgrå bakgrunn – nærmest uleselig i sollys). Jeg kjenner at jeg inntar en svært negativ posisjon ovenfor dette brygget allerede.

Hansa har satset en del på å nå ut til de som drikker annet enn lys lager de siste årene, ikke minst med oppkjøet av Nøgne Ø friskt i minnet. Denne sommeren er det tilbake til gamle trender og den tiden like etter at Norge ble tvunget til å oppheve renhetsloven grunnet EØS-avtalen. Da kom de fleste norske bryggerier som fortsatt eksisterte ut med øl med tilsetninger av frukt, sjelden med stort hell. En av de siste til å prøve seg var Carlsberg Norway (Ringnes) som tok inn Tuborg Lime Cut, ble vel heller ingen storselger.

HansaAppelsinAMLFarge: Svært lys strågul. Tynt skum med store bobler som raskt forsvinner.

Nese: Appelsin-pez. Skulle nesten tro at en pakke appelsin-pez er pulverisert og tilsatt boksen, rimelig intens.

Smak: Emmen maltsmak som forsøkes tildekkes av utvannet appelsinsaft (god gammeldags, uten kunstig søtning). Det hele blir vannaktig og emment. Lite å sette fingeren på ellers smaksmessig da det ikke er noe annet å smake.

Konklusjon: Nå tviler jeg på at jeg er i nærheten av målgruppen for dette produktet, og like greit er det. Jeg tror resten går i vasken.

Innkjøpt: Rimi Valentinlyst, Trondheim (29,90 pluss pant / 50cl)

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

En kommentar til «Hansa Lyst øl med hint av appelsin 4,1%»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.