Monarchy Preußen Weißen 5,5%

The Monarchy har jeg såvidt vært borti før, da i form av et samarbeidsbrygg med danske Kissmeyer. Denne gangen står denne tyske gjøkbryggeren på egne ben. Men hvem er The Monarchy? Det er Sebastian Sauer (bryggeripuben Braustelle i Köln og dens underbruk Freigeist Bierkultur) som står bak prosjektet. Målet er å gjenoppdage gamle tyske øl og oppskrifter.

Dette er en krydret variant av klassisk tysk hveteøl. Og det er brukt sukkerbetesirup, ingefær og einer i tillegg til hvetemalt, byggmalt, humle og gjær. Oppskriften ble funnet i en bryggebok fra 1831.

TheMonarchyPreussenWeissenAMLFarge: Lys gul med et lite oransje tilsnitt. Lite skum til hveteøl å være.

Nese: Syrlig og frisk med toner jeg ikke er vant med i hveteøl. Tror det er ingefæren og sukkerbetene som gjør seg kjent. Men veldig nedtonet til å begynne med, mye mer heftige ved 10-12 grader.

Smak: Her var det ikke mye som minner om klassisk tysk hveteøl, men det er en markant hvetekarakter her. Einene er langt framme i smaksbildet og gjør seg faktisk veldig godt sammen med ingefæren. Det er nesten en liten anelse av surølkarakter (eplesyre?) helt i bakgrunnen som kvikker opp hele sulamitten. En mer sukkeraktig aroma dukker opp når bunnfallet kommer oppi glasset.

Konklusjon: Et rart øl. Ikke vondt men ikke noe jeg vil drikke mye av jevnlig. Men er det et øl verdt å smake – så absolutt.

Innkjøpt: Systembolagets Bestillingsutvalg (45,40 SEK / 50cl)

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.