Lervig/Surly 1349 Black Ale 13,49%

Lervig har de seneste årene inngått samarbeid med en rekke forskjellige bryggerier verden over. Og er av de siste er Surly Brewing Company fra Minnesota.

Surly startet i 2005, men grunnleggeren, Omar Ansari, hadde drevet med hjemmebrygging i over et tiår før det. Med seg på laget fikk han Todd Haug (fra Rock Bottom Brewery i Minneapolis). Bryggeriet er muligens mest kjent lokalt for «the Surly Bill». Da de i 2011 ønsket å starte restaurant og beer garden i forbindelse med en utvidelse av bryggeriet ble det stopp grunnet alkohollovene i Minnestoa. Men takket være iherdige fans og medgjørlige politkere ble «the Surly Bill» vedtatt i delstatsforsamlingen og signer som lov på under tre måneder. Surly har siden starten hatt en stor tilhengerskare med det resultat at det er nærmest umulig å finne bryggeriets produkter utenfor Minneapolis-St.Pauls grenser (med unntak av Chicago).

Dette brygget kom til verden ved at Surlys sjefsbrygger Todd Haug (som selv spiller gitar i et metallband) var på svartmetallkonsert i St.Paul (Minnesota) der bl.a. det norske bandet 1349 spilte. Etter konserten observerte han at 1349-gutta var veldig nøye i baren, det var mikrobrygg med høyt humlenivå det gitt i. Han mannet seg opp og gikk bort for å hilse. Ting begynte å rulle og har da endt opp med denne hybriden som er en salig miks av Imperial Stout og IPA. Hele historien kan leses hos Ølportalen.

LervigSurly1349AMLFarge: Svart, som svartmetall. God brunfarge på det solide skummet.

Nese: Kaffe, lakris, lær, frukt og bær (jordbær, solbær). Intens, mektig, rik og komplekt. Gleder meg til å smake.

Smak: Oi da! Her var det mye som kom veldig kjapt. Mye sødme som kjemper mot den ganske intense bitterheten. Kaffe, chilli, mørk sjokolade, sitrus og forskjellige sorter med syltetøy er å finne her sammen med en hel del ting jeg ikke helt klarer å sette fingeren på.

Konklusjon: Å dæven hain døtte det her va godt. Intens, rik, kompleks, lett motstridende men samtidig godt balansert. En øl med stor Ø. Synd at den er utsolgt.

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.