Aass California Hveteøl 4,7%

Aass Bryggeri i Drammen var ganske tidlig ute med spesialøl i forhold til noen av de andre store bryggeriene. Vi skal faktisk helt tilbake til 2007 da Aass opprinnelig lanserte Aass Gourmet-serien (to år senere ble den relansert på boks). Fram til da hadde vel de fleste butikknyhetene til de store bryggeriene dreid seg om en nyskapene, unik, enestående og grensesprengene lys lager.

Nøyaktig hva et California Hveteøløl er har jeg ingen anelse om, da jeg aldri har hørt om det før. Boksen sier at det «er et lyst, undergjæret øl med hvitt skum. Det har sitt utspring fra bryggerikulturen langs vestkysten av USA. Blandingen av hvetemalt og byggmalt, sammen med en bitter humle, har blitt drukket i årtier til mat»

AassCaliforniaHveteolAMLFarge: Lyst strågult, litt bleik. Skummet er korrekt nok hvitt.

Nese: Hint av hvetekarakter som nesten overdøves av den mer intense duften av lagerøl.

Smak: Lett bittert, noe fruktighet og et hint av hvetearomer. Frukten blir liggende litt på ganen og gir toner av eple, fersken og kiwi før det ebber ut i en litt emmen ettersmak.

Konklusjon: Innholdsfortegnelsen oppgir byggmalt før hvetemalt, så allerede der melder mistanken om at det ikke er et hveteøl seg. Og smaken hinter om at det ikke er brukt hveteølgjær i dette brygget. Dermed ender de opp med en lager med hvete oppi (litt som Lysholmer Spesial og Hansa Premium – bare med mer hvete). Ikke vond, men dønn kjedelig og få fellestrekk med hveteøl.

Innkjøpt: Meny Moholt, Trondheim

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

En kommentar til «Aass California Hveteøl 4,7%»

  1. For en som bare liker øl var Aass California hveteøl så godt at det blir kjøpt også ved neste butikktur. Skål

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.