Bodø har lenge savnet etter et bryggeri etter at Nordlandsbryggeriet ble sendt sørover til Trondheim og Gjelleråsen. Bryggerikaia forsøkte seg med brygging i en periode men ga etterhvert opp. 21.12.12 ble Bådin startet (Mayaenes dommedag ifølge ymse tvilsomme kilder) og et stykke inn i 2013 kom bryggingen igang.
Moloen er en «hoppy saison» som er humlet opp med Galaxy og Pacific Gem.
Farge: Bleik strågul. Ufiltrert og herlig. Godt og tykt skum som blir liggende en god stund.
Nese: Frisk og ren bitterhumle. Litt tropiske frukter leker lett i nesa. Saisonpreget er der, men man må nesten lete litt etter det. Pirrende.
Smak: Litt sur bitterhet og hint av litt utvannet tropisk nektar. Smakene setter seg etterhvert men forblir i to leire. Bitterheta dominere i ganen og gir herlig bitterhet og friskhet på en dempet og avrundet måte. På tung er det tropisk frukt (nektar) som spiller og gir en base i totalen.
Konklusjon: Ubalansert men på en måte som nesten fungerer. Et morsomt og annerledes brygg som røsker litt opp. Morsomt.
Innkjøpt: Vinmonopolet Bankkvartalet, Trondheim